top of page

Nedenfor finner du en rekke ofte stilte spørsmål.

Svarene er utarbeidet av hudpleier Emilie Hestnes sammen med Tone.

Hvis du ikke finner informasjonen du leter etter - ta gjerne kontakt med oss!

Hvordan bruker jeg BeeKi oljene?

For best absorbering, påfør gjerne produktet etter dusj og/eller rens av huden mens huden fremdeles er lett fuktet. Du kan også smøre huden gjennom dagen om du ønsker det. Oljene kan med fordel brukes både morgen og kveld. BeeKi oljer kan brukes i hele ansiktet, på halsen, brystet, lepper og rundt øynene.

 

Hvorfor bruke hudoljer?

Uansett hudtype trenger huden tilførsel av essensielle fettsyrer (eks omega-3 og 6) fordi de ikke produseres av kroppen. For best hudhelse er påføring direkte på huden bedre enn å spise fett fordi fettsyrer har en tendens til å oksidere i leveren før de kommer frem til huden. Ved å bruke hudoljer jevnlig kan man få en styrket hudbarriere og holde huden i en sunn tilstand. En skadet/usunn hudbarriere er en årsak til tørr og sensitiv hud. Ved å påføre oljer får huden næring og fettsyrer, og hudens aldringsprosess kan reverseres. Det dannes et beskyttende lag som hjelper huden å bevare fuktigheten. Les mer her.

Hvem bør bruke hudoljer?

Det er lett å tenke at det er kun de med tørr hud som bør bruke hudoljer, men det stemmer ikke. Oljer bør brukes av alle, og passer til alle hudtyper, også fet hud, akne hud og irritert hud. Dersom huden ikke får tilført nok fuktighet og olje fra produkter, kan den nemlig produsere ekstra mye talg. 

Valg av type olje er essensielt. Oljer har et varierende innhold av blant annet antioksidanter, type fettsyrer samt naturlige anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaper. Noen oljer har en tendens til å stoppe porene (eks kakaosmør), mens andre oljer med liten molekylstørrelse kan penetrere ned i dype hudlag og tilføre næring og fettsyrer uten å stoppe til porene (eks multefrø- og nypefrøolje). 

BeeKi ansiktsoljer penetrerer dype hudlag og tilfører næring, uten å tette til porene. Hudoljene egner seg godt til alle hudtyper, også sensitiv, kombinert, moden og dehydrert hud. BeeKi hudoljer er passer for hele familien, også barn.

Jeg har veldig tørr hud, kan jeg kombinere BeeKi oljene med andre produkter?

BeeKi hudoljer er effektive for å forhindre vanntap fra huden (Transepidermal water loss). Hvis du har svært tørr hud kan det være at BeeKi hudoljer ikke er tilstrekkelig alene fordi vanninnholdet i huden din allerede er for lavt. Da kan du ha fordel av å tilføre et produkt som aktivt binder vann i huden din, feks hyaluronsyre og/eller propanediol.

Kan jeg bruke BeeKi olje istedenfor øyekrem?

BeeKi ansiktsoljer kan trygt brukes rundt øynene (inneholder kun 0,1% eteriske oljer). Unngå å påføre oljen for nær inntil øynene siden olje “beveger seg” (får du olje for nær øynene kan det gi “tåkesyn”).

Påfør oljen i sirkelen rundt øyehulen som avgrenses av kinnbenet og brynsbenet. Bruk gjerne fingertuppene og klapp oljen forsiktig inn i huden.

Vår All-Over Healing roll-on er praktisk, og egner seg godt for bruk rundt øyne. Kan brukes morgen og kveld, og når du ønsker en forfriskning. 

Kan jeg kombinere BeeKi olje med andre produkter?

Ja. Se for deg at BeeKi oljen er din dagkrem og/eller nattkrem. BeeKi oljene fungerer bra sammen med andre hudpleieprodukter. Et vannbasert serum (f.eks hylauronsyre eller C-vitamin) anbefaler vi at evt påføres under ansiktsoljen. Dersom du ønsker å bruke en solkrem for ekstra beskyttelse, eller en foundation, legges det gjerne etter BeeKi oljen har trukket inn i huden (1-2 min).  Flere kunder har meldt inn at oljene er perfekt underlag for make-up da de etterlater en glatt og hydrert hudoverflate.

Bruker du produkter som tilfører huden essensiell næring og fuktighet vil dette alene løse mange hudutfordringer og motvirke aldringstegn. For å oppnå raske og gode resultater ved bruk av produkter med f.eks. retinol er det viktig å ha en sunn og sterk hudbarriere som er godt fuktet. Fuktighet er nøkkelen til en problemfri hud! 

 

Hvordan renser jeg huden på beste måte?

Daglig ansiktsrens er viktig for å fjerne skitt og smuss. Rens gjerne huden med et renseprodukt tilpasset ditt behov og hudtilstand som grundig fjerner sminke og urenheter på huden. En god rens av huden vil gi bedre penetrasjon og opplevelse av BeeKi oljene. Velg gjerne produkt som har den samme pH-verdien som huden naturlige pH-verdi (ca 5,5) og bruk lunkent vann. Vann alene er oftest ikke “bra nok”. Vi anbefaler å unngå sminkeservietter/våtservietter.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger andre hudpleieprodukter?

Det viktigste er at du velger deg produkter som er tilpasset din hverdag, hudens tilstand og behov. Velg gjerne naturlige og økologiske produkter. Unngå fargestoffer, parfyme og andre allergifremkallende ingredienser. 

 

Hvor lenge varer en flaske med BeeKi olje?

Om du bruker ett pump daglig varer en flaske på 30ml over 5 måneder. Dersom du bruker 2 pump daglig varer 30ml i ca. 2,5-3 måneder. Velger du en ansiktsolje på 50ml vil denne vare i 4-5 måneder om du bruker 2 pump daglig. 

 

Hvor lang tid tar det før jeg får effekt på huden?

Du vil umiddelbart merke en effekt ved at huden føles myk, næret og smidig. Ved jevnlig påføring vil huden føles mindre stram og mer naturlig fuktet. Mange kunder opplever bedring av huden etter noen dager. Mer dyptvirkende resultater kan merkes etter ca 4 uker som er tiden det tar for hudoverflaten å fornyes. 

Kan produktene brukes på sensitiv hud og barn? 

Ja. Alle produktene er vurdert trygge for en sensitiv hud, også for barn* (Cosmetic Product Safety Report utviklet av KIWA Kompetanse AS).

Våre ingredienser er nøye utvalgt - vi bruker kun ingredienser som er sunne for huden. Vi bruker ikke parfyme eller fargestoffer.

Vi bruker maks 0,1% eteriske oljer. Noen eteriske oljer inneholder allergener, disse er listet i ingredienslisten.  

*Når du starter med nye hudpleieprodukter anbefaler vi alltid at du starter med å teste et lite område på huden.

 

Kan BeeKi oljer brukes som kuldekrem?

Oljene fungerer godt som en "kuldekrem" ettersom de er fri for vann og gir et naturlig beskyttelseslag på huden.

Kan jeg brukes BeeKi oljer i solen?

Ja, det kan du med fordel gjøre. Vi er nøye i valg av ingredienser og har formulert produkter som beskytter huden din mot miljøfaktorer, inkludert sol (antioksidanter). Våre ansiktsoljer gir huden et naturlig beskyttelseslag. De virker regenererende og har betennelsesdempende egenskaper. Dersom du ønsker å bruke en solkrem for ekstra beskyttelse, legges det gjerne etter BeeKi oljen har trukket inn i huden (1-2 min). 

Hva er holdbarheten av BeeKi oljer?

BeeKi oljer er holdbare 12 måneder etter åpning. Vi produserer i små batcher for å sikre ferske produkter.

Er produktene fra BeeKi testet på dyr?

Nei. Ingen av våre produkter er testet på dyr. 

Bruker dere eteriske oljer i produktene?

Vi er selektive i valg av eteriske oljer - for deg og planetens beste. Vi har fokus på bærekraft og bruker f.eks. australsk sandeltre istedenfor det utrydningstruede indiske sandeltre.

Vi bruker maks 0,1% eteriske oljer slik at produktene trygt kan brukes rundt øyne og på lepper. Allergener er naturlig forekommende i flere eteriske oljer. Disse er listet i ingredienslisten til produktet. Siden vi bruker så lave konsentrasjoner er produktene vurdert trygge for sensitiv hud, og barn.

Kontaktinformasjon

E-post: kontakt@beeki.com 
Telefon: +47 400 66 313 

Besøksadresse: Helsehjørnet Fekjan 7B, 2. etasje 1394 Nesbru 

bottom of page