top of page

Hvorfor bruke hudoljer?

Oppdatert: 21. mar.

Ingenting er vedvarende. Alt er i forandring. Slik er det også med huden.

Huden din blir eldre sammen med deg. Produksjon av blant annet hudceller, kollagen og fett reduseres. Huden mister volum og blir tynnere, mister spenst og blir mindre elastisk. Den blir tørrere og dårligere til å holde på fuktighet. Linjer og rynker kommer naturlig.Huden trenge tilførsel av essensielle fettsyrer for å være i en sunn balanse.

Uansett hudtype trenger huden tilførsel av essensielle fettsyrer (eks omega-3 og 6) fordi de ikke produseres av kroppen. For best hudhelse er påføring direkte på huden bedre enn å spise fett fordi fettsyrer har en tendens til å oksidere i leveren før de kommer frem til huden.

Ved å påføre oljer får huden næring og fettsyrer, og hudens aldringsprosess kan reverseres. Det dannes et beskyttende lag som hjelper huden å bevare fuktigheten.


Oljer bør brukes av alle, og passer til alle hudtyper, også fet hud, akne hud og irritert hud. Valg av type olje er essensielt. Oljer har et varierende innhold av blant annet antioksidanter, type fettsyrer samt naturlige anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaper. Noen oljer har en tendens til å stoppe porene (eks kakaosmør og ufraksjonert kokosolje), mens andre oljer med liten molekylstørrelse kan penetrere ned i dype hudlag og tilføre næring og fettsyrer uten å stoppe til porene (eks multefrø- og nypefrøolje).

Uansett hudtype trenger huden tilførsel av essensielle fettsyrer

Dag og natt. Hele kroppen

I løpet av natten mister kroppen mye vann. En god, næringsrik olje som hjelper huden å holde på fuktighet er viktig for å holde huden spenstig og redusere tegn på aldring.

På dagtid er det viktig med tilførsel av næring og fukt samt antioksidanter som er med å beskytte mot frie radikaler fra f.eks. forurensning og UV-lys.

Husk hele kroppen. Halsen, brystet, ben, armer og lepper trenger også pleie og fett/oljer, aldringstegn vises også her.

Forskjell på olje og lotion/krem

Lotion og krem består av både fett/oljer og vann, faktisk opptil 70-80% vann. Siden olje og vann ikke kan blandes må man tilsette et hjelpestoff, en såkalt emulgator (et middel som lager en stabil blanding av stoffer som normalt ikke lar seg blande med hverandre).

I tillegg må alle produkter som inneholder vann tilsettes konserveringsmiddel for å hindre vekst av mikrober. Rene oljebaserte produkter trenger ikke konserveringsmiddel fordi mikrober ikke kan vokse uten nærvær av vann.


BeeKi´s hudoljer inneholder kun ingredienser som gjør godt for huden

Våre rene hudoljer består kun av ingredienser som gjør godt for huden, og inneholder hverken emulgator eller konserveringsmiddel.


Oljene fungerer godt som "kuldekrem" fordi de gir et beskyttende lag og er fri for vann.


Vår ansiktsoljer kan oppleves som en rik krem, men består kun av oljer. De absorberes raskt og etterlater huden fløyelsesmyk. Huden holder seg fuktighetsrik, myk og smidig gjennom dagen og natten.


Vår 11.11 Vitality Face & Body er litt "lettere" ansiktsoljene. Den kan brukes på hele kroppen, også i ansiktet. Oljen absorberes raskt, trekker ned i dype hudlag og holder huden myk og fuktighetsrik hele døgnet.219 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page