top of page

Hva er Ashwagandha?

Oppdatert: 2. des. 2022

Ashwagandha er ofte kalt indisk ginseng. Den har et bredt spekter av medisinske egenskaper og har blitt benyttet i århundrer.

Ashwagandha er en av de viktigste urtene i Ayurvedisk medisin og brukes for å styrke mental og fysisk helse, beskytte mot sykdom og skadelige miljøfaktorer samt forsinke aldringsprosessen. Ayurveda er Indias urgamle helsevitenskap.


BeeKis olje 11.11 Vitality olje inneholder Ashwhandha. Den er dypt nærende for kropp og sinn. God i meditasjon, er beroligende, fremmer søvn og ypperlig til massasje.


Urten sies å gi styrke og vitalitet som en hest

Ashwgandha er en adaptogen urt som betyr at den kan både stimulere og hemme de samme funksjonene i kroppen, alt avhengig av behovet. Den har en normaliserende eller balanserende virkning, og er kjent for å virke beroligende og styrkende/vitaliserende. Bokstavelig (sanskrit) betyr Ashwagandha «lukt av hest» fordi ferske urter lukter hest, og fordi urten sies å gi styrke og vitalitet som en hest. På latin derimot, kan artens navn (Somnifera) oversettes til søvndyssende.


Ashwagandha blir brukt i kapsler eller som te for å gi kraft, balanse og harmoni. Nye studier viser at Ashwagandha bidrar til økt toleranse for stress, og den bidrar til å vedlikeholde fysisk og mental kapasitet, samt emosjonell balanse og den lettere innsovning.

Ashwagandha oljen vi bruker i 11.11 Vitality er laget på autentisk ayurvedisk måte av Ashwagandha røtter i en base av økologisk sesamfrøolje (Sesamum indicum). Oljen er spesifikt laget for bruk i hudpleie. Den inneholder kun rene og økologiske urter som er etisk høstede og av høy kvalitet.


Ashwagandha oljen er veldig nærende og holder huden smidig og elastisk. Den inneholder antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler fra f.eks. UV-stråling og forurensning. Den forebygger rynker og andre tegn på aldring. Den har beroligende egenskaper og kan virke lindrende på rød og irritert hud, psoriasis og eksem. Passer godt for tørr og dehydrert hud.


Ashwagandha er en dypt penetrerende og varmende olje som gir næring til skjelett, muskler og vev. Den har en beroligende effekt på nervesystemet samtidig som den toner og styrker nervene. Ypperlig mot nerve- og muskelsmerter, dårlig sirkulasjon, mot stress og angst. Egner seg til massasje av stiv, stram og sliten muskulatur.
234 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page