top of page

Beskytt huden med antioksidanter

Oppdatert: 31. mar.

Antioksidanter kan tilsettes i kosmetiske produkter for å bedre stabiliteten og forlenge holdbarheten. De kan også tilsettes som «aktive ingrediens» for å redusere effekten av oksidativt stress som ofte skyldes hudens eksponering for eksterne faktorer som forurensning, sigarettrøyk og UV-lys. Oksidativt stress kan akselerere aldringsprosessen og forårsake dannelse av rynker, hyper-pigmentering, tørrhet og tap av hudtone.

Antioksidanter reduserer effekten av oksidativt stress. De uskadeliggjør de frie radikalene og fjerner dem når de først har oppstått (reduserer oksidering).UVA og UVB stråler fra solen

UV-stråler kommer hovedsakelig fra sola, men kan også komme fra andre kunstige lyskilder (pc, mobil). UV-stråler fra solen er en viktig kilde til vitamin D og de gjør at huden blir brunere. Men, de kan også øke produksjon av frie radikaler (reaktive oksygenforbindelser) som kan medføre skader på kroppens celler.


  • UVA-stråler kan føre til en raskere aldringsprosess i huden. De kan trenge dypt ned i huden og forårsake celleforandringer, tidlig aldring av huden, pigmentforandringer og på sikt hudkreft.

  • UVB-stråler gjør at huden blir solbrent. De tas opp i de øvre hudlagene og gjør at huden blir brun. Disse strålene kan også gi rødhet og solbrenthet, som på sikt kan føre til utvikling av kreft.


Både UVA og UVB stråler kan øke faren for å utvikle hudkreft. Det er derfor viktig å bruke hudpleieprodukter som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.


UV-stråling gjør at huden "eldes" raskere

Rynker og "slappere hud" er en naturlig del av hudens aldringsprosess. Men UV-stråling fra solen kan framskynde prosessen betraktelig. Furer og rynker i ansiktet kan ofte være et resultat av sollys og ikke alder. UV-strålene lager rynker blant annet ved å bryte ned kollagenet i huden. I tillegg skades arvematerialet (DNA) i hudcellene. Dette kan føre til fregner, føflekker og andre fargeforandringer.


Antioksidanter beskytter huden mot frie radikaler

Frie radikaler produseres naturlig i kroppen, men skapes også av UV-stråling og forurensning.

For mye frie radikaler kan skade huden og gi hudsykdommer, betennelser, hudirritasjoner, pigmentering, tidlig aldring, og i verste fall hudkreft.

Antioksidanter nøytraliserer de skadelige frie radikalene før de når frem til cellene, og kan derfor forebygge bl.a. rynker, ujevn pigmentering, slapp hud og hudkreft.

Antioksidanter reduserer effekten av oksidativt stress.

Antioksidanter reduserer effekten av oksidativt stress. De virker forebyggende/beskyttende samtidig som de bidrar til å opprettholde en sunn og frisk hud.

Vi anbefaler å bruke hudpleieprodukter som inneholder antioksidanter. Antioksidanter er viktige for å opprettholde sunn hudhelse året rundt. På sommerhalvåret, når solen er på sitt sterkeste, er det ekstra viktig å beskytte huden for å ivareta en frisk hud og forsinke aldringstegn.


Alle BeeKi sine hudoljer er rike på antioksidanter. De har beroligende og cellefornyende egenskaper, og reduserer og forebygger tegn på aldring. BeeKi hudoljer tilfører næring til dype hudlag. og holder huden fuktighetsrik, myk og smidig.Healing Sun Ansiktsolje er utviklet for å være ekstra rik på antioksidanter. Den styrker, beskytter og reparer huden. Oljen inneholder blant annet multefrø-, appelsinfrø- og blåbær olje.

BeeKi hudpleieprodukter inneholder kun naturlige og sunne ingredienser, og passer for hele familien.
54 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page