top of page

Bakuchiol – et naturlig og mildere alternativ til retinol

Oppdatert: 21. mar.
Retinol er en populær ingrediens i hudpleie produkter, men kan forårsake irritasjon og sensitivitet. Flere og flere ser nå på naturlige alternativer som har mindre bivirkninger enn retinol.Hva er retinol?

Retinol er et syntetisk derivat av A- vitamin som har vært mye brukt i anti-age hudprodukter med effekt mot fine linjer, rynker, ujevn hudtone og akne. Men, retinol kan gi bivirkninger som rødhet, flass, irritasjon og sensitivitet, og er ikke for alle. Noen kan ha for sensitiv hud. Dette gjelder som oftest når man har ekstra tørr hud, rosacea eller eksem. Ved graviditet og amming bør man også unngå å bruke retinol. I tillegg kan retinol virke fotosensitiverende på huden og bør brukes kun på kvelden.


Bakuchiol er ofte kalt naturens retinol

Hva er Bakuchiol?

Bakuchiol er et helt naturlig plantebasert alternativ til retinol som er mye mildere mot huden enn retinol. Bakuchiol er en aktiv komponent i Babchi olje som utvinnes fra Psoralea Corylifolia, en plante som vokser i Sri Lanka og India. Babchi har lange tradisjoner for bruk i urte, ayurvedisk og kinesisk medisin, kjent for sine magiske egenskaper mot forskjellige hudsykdommer f.eks. psoriasis og vitiligo (redusert eller manglende pigment).


Bakuchiol har liknende positive effekter på huden som retinol - men er uten bivirkningene til retinol

Bachuciol er vist å ha liknende positive effekter på huden som retinol, som for eksempel redusere porer, gi jevnere hudtone, glatte ut linjer. Men, Bakuchiol er mye mildere mot huden og gir ikke irritasjon og fotosensitivitet. Hudpleieprodukter med Bakuchiol kan derfor brukes på sensitiv og tørr hud, samt både morgen og kveld. Bakuchiol er også kjent for å redusere overproduksjon av bakterier på hudens overflate (hemmer lipid peroksidering i huden) og kan også egne seg for behandling av akne hud.


Bakuchiol reduserer og forebygger aldring
  • Reduserer fine linjer, rynker, pigmentering og andre tegn på aldring

  • Stimulerer kollagen produksjon

  • Øker elastisitet og spenst

  • Gir en jevnere hudtone. Reduserer porer

  • Stimulerer cellefornying

  • Kraftig antioksidant

  • Kan brukes på sensitiv hud

  • Kan brukes både dag og nattForever 22 Ansiktsolje og Forever Pure Ansiktsolje inneholder økologisk kaldpresset Babchi olje som er etisk høstet. De er våre mest aktive ansiktsoljer, utviklet være ekstra effektive for å forebygge og redusere alderstegn. I tillegg til å inneholde bachuciol, inneholder de blant annet papayafrø olje som virker naturlig og lett eksfolierende.
Om du ønsker å lese mer om våre produkter så kan du gjøre det her;

173 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page